Jeugdtheater

Jeugdtheater Rhetorika – JTR

jtr lentewind groep

JTR werd opgericht in 1973, precies 40 jaar geleden, met als bedoeling jonge mensen in te wijden in de wereld van theater. Heel wat jonge acteurs en actrices versterkten de startende ploeg en ook het publiek bleek interesse te hebben in het jonge Zeelse podiumgeweld. Het vijfde seizoen kwamen al meer dan 500 toeschouwers de opvoeringen bijwonen.

De daarop volgende jaren bleef JTR groeien en kwamen ook heel wat gekende namen acteren, regisseren of musiceren bij het Zeelse Jeugdtheater: Chris Van den Durpel, Kürt Rogiers, Els De Schepper, Philippe Robbrecht, …

In 1996 won JTR de eerste Zeelse Jeugdprijs, als beloning voor haar succesvolle kinder- en jongerenwerking. Een jaar later haalden de oudste spelers van JTR de eerste prijs in het Oost-Vlaams Tornooi voor Jongerentoneel.

Recenter won JTR ook de nationale eenacterwedstrijd (met Seropositief) en De Gulden Spot (met Getto).

JTR brengt jaarlijks een kleurrijk familiestuk voor en door alle leeftijd, evenals een steviger productie met hun +16 groep.

Naar aanleiding van hun 40-ste verjaardag pakte JTR  uit met “Armandus de Zoveelste” van Dimitri Leue, in een regie van Tijl Dauwe (zelf trouwens een product van het Zeelse jeugdtheater).